Tietoa ja taustaa


Kuka?


Ammatiltani olen yrittäjä ja se näkyy kaikessa mitä teen. Ikää on 32 josta 12 vuotta yrittäjänä. Yritykseni Race Performance Oy, tutummin Race.Fi myy autojen viritys- ja varaosia kahden verkkokaupan ja kivijalkamyymälän voimin. Työntekijöitä firmassa on kolme joka mahdollistaa jo vähän joustoa omiin päähänpistoihin. Logiikka ja ohjelmointi ovat myös lähellä sydäntäni, ja muunmuassa tämä blogi ja kauppamme race.fi pyörii itse tehdyn softan päällä. Softa käsittää kaiken sisällönhallinnasta laskutukseen ja reskontraan, ja yksi tavoite onkin joskus saada siitä aikaiseksi myytävä tuote.

Yrittäjä


Olisi kannattanut lukea lääkäriksi tai lakimieheksi jos tahtoisin olla suht taatusti hyvätuloinen. Filosofiani on kuitenkin se, että jokaisen pitää pitää huolta omasta itsestään eikä jättäytyä muiden elätiksi.Monta rautaa tulessa kuvaakin hyvin sitä filosofiaa jonka mukaan etenen. Sivutoimisesti olen myös Pornaisten Yrittäjät Ry:n puheenjohtaja, sekä Uudenmaan Yrittäjät Ry:n hallituksen jäsen. Yrittäjäjärjestön hommat ovat hyvää vastapainoa firman välillä tylsillekkin asioille ja auttavat oikeasti sekä yrittäjiä että pienyrityksissä työskenteleviä. Yrittäjä ei menesty ilman hyviä työntekijöitä, eikä hyväkään työntekijä menesty ilman hyvää yrittäjää.
Työperäisen maahanmuuton tulos. Isäni Henk tuli Suomeen rakentaen ammatikseen sembaloita. Isä rakensi tarkkuutta vaativia soittimia ja äiti huolehti pintakäsittelystä, eli perheyrityksen, kodissa pyörivän sellaisen ympärillä olen saanut varttua. Eipä omena kauaksi puusta pudonnut: ehdin olla palkkatöissä huikeat kaksi vuotta ennen yrittäjäksi ryhtymistä.

Pianisti ja perhokalastaja


Soittaminen on kuin radio josta tulee just se mitä haluu kuulla - ainankin jos soittaa oikein. Olen oikein tyytyväinen että vanhempani soitinrakentajaisäni kärjessä suorastaan pakottivat pianotunneille kahdeksan vanhana. Teinivuosina harrastus jäi, mutta nykyään tulee soiteltua joka päivä. Soittomaku menee laidasta laitaan suomipopista rokkiballadeihin.Ulkoilma on kiireisen elämän henkireikä. Jalat paljaaksi, farkut väkisin kääntäen puolireiteen ja perhovapa kädessä kosken keskelle - siinä se mieli lepää vaikkei siima kertaakaan kiristyisikään. Isältä jäi perinnöksi älytön kasa perhovälineitä bambuvavasta sidontapenkkiin. Kosket ja ulkoilma tyhjentävät arjen kiireet tehokkaasti vaikka bambuvavat jätänkin koskilla katkomatta.

Järjestöaktiivi


Töitä ei ole tarpeeksi? No siitä ei ole kyse. Järjestöissä pääsee tekemään asioille jotain niiden seuraamisen sijaan. Ihan huvikseen ei yrittäjiin tai puolueeseen kuuluta, vaan etenkin aktiivijäseniä yhdistää ainankin tietyiltä osin samanlainen maailmankatsomus ja halu tehdä jotain yhteisen hyvän eteen.Lähellä sydäntä on myös koulutus. Ihan tietenkin kouluttautumisena koko elämän ajan, mutta myös siten että jo peruskouluista asti opetetaan oikeita asioita. Kärjistetysti: miksi laskea Maijan mansikoita kun voi laskea paljonko maksaa leffaliput, tai paljonko omppukilossa on veroa - oikean elämän esimerkkejä joita jokainen tarvitsee. Olen käynyt kouluissa kertomassa ammatistani, ja ollut myös yrittäjyyskasvatustyöryhmissä joissa nivotaan yhteen ammattinäkökulmaa ja yhteistyötä koulutukseen.Yhden oppisopimuksen kouluttaneena ja kaksi opiskelleena voin vain todeta että järjestelmä on hyvä. Opiskelija saa käytännön osaamista, yhteiskunta säästää ja yritys saa uutta näkökulmaa ja sitoutuneen kaverin. Kaikki voittaa.

Työkokemus


2006 -
Race Performance Oy
Yrittäjä ja jokapaikanhöylä. Työllistän tässä 3 ihmistä ja myyn sekä kivijalassa että kahdessa verkkokaupassa autojen viritys- ja varaosia maan parhaalla palvelulla.
2015
Puolustusvoimat, pääesikunta
Viestintäosaston mediatuotantotiimin ryhmänjohtaja.
2008 - 2010
Black Performance Oy
Erään tuotemerkin maahantuontiin perustettu yritys jonka sittemmin ostin kokonaan ja fuusioin Race Performance osakeyhtiöön.
2006
Tuko Logistics Oy
Varastotyöntekijä. Tästä lähdin yrittäjäksi.
2005 - 2006
Fenser Oy
Ikkunahuoltaja.
2005
Kotojärvi Golf Oy
Kentänhoitaja
2002
Lahden PC Palvelu Oy
Harjoittelija. Myynti, tuki, huolto - jokapaikanhöylä.

Luottamustoimet


2019 -
Uudenmaan Yrittäjät Ry
Varapuheenjohtaja, Keski-Uusimaa.
2019 -
Uudenmaan Reserviupseeripiiri
Nuorisoupseeri.
2018 -
Järvenpään Reserviupseerikerho
Varapuheenjohtaja.
2018 -
Järvenpään Kokoomus
Varapuheenjohtaja.
2018 -
Järvenpään Mestaritoiminta Oy
Hallituksen puheenjohtaja.
2017 -
Järvenpään Kaupunginvaltuusto
2. varavaltuutettu.
2014 -
Pornaisten Yrittäjät Ry
Hallituksen puheenjohtaja.

Aiemmat luottamustoimet


2016 - 2017
Järvenpään Kokoomus
Hallituksen jäsen.
2016 - 2017
Järvenpään Reserviupseerikerho
Hallituksen jäsen.
2016 - 2018
Pornaisten Elinkeinoasiain neuvottelukunta
Puheenjohtaja.
2014 - 2018
Uudenmaan Yrittäjät Ry
Hallituksen jäsen.
2015 - 2018
Uudenmaan Yrittäjät Ry
Koulutusvaliokunta.
2013 - 2014
Pornaisten Yrittäjät Ry
Hallituksen jäsen, "verkkovastaava".

Koulutus


2018
Kauppakamari
HHJ kurssi.
2015
Reserviupseerikoulu
Kurssi 246 Petäjä.
2012 - 2014
Rastor College
Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, laaja talous.
2010 - 2012
Rastor College
Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto.
2003 - 2006
Sipoon lukio