Inttijuttuja pitkästä aikaa

by
Intti maistuu edelleen, vaikken siitä ole viimeaikoina ehtinyt kirjoittaa. Elokuussa alkoivat hommat pääesikunnassa, ja punkka siirtyi Santahaminaan. Ihan nasta saari, mutta eipä täällä tule muuta kun nukuttua - sitäkin koitan välttää, sillä lomia on tähän loppuun aika paljon.
Erikoinen kaveri erityistehtäviin

Jo keväällä minut valittiin hommiin pääesikuntaan pääkaupunkimme keskustaan. Olen siis pääesikunnan viestintäosastolla mediatuotantotiimin ryhmänjohtaja. Välillä tulee tehtyä sellaisia sotilaallisiakin johtohommia, mutta pääosin työ on melko hektistä siviilijohtamista. Sehän sopii, sillä siitä saa siviiliin paljon enemmän kuin naama punasena joukkueen edessä huutamalla.


Siinä missä muut vetää jäistä kalapuikkoa mukessa, me vedetään uunilohta kenraalien kanssa.


Meilllä on siis ihan perinteinen asiantuntijatiimi. On graafikot, verkkokirjoittajat ja ylläpitäjät. Jokainen ikäluokkansa kermaa tehtävässään, eli hienossa ja osaavassa porukassa olen saanut työskennellä. Santahaminassa sijoitun erikoiskomennusjoukkueeseen (EKOMJ), ja koko joukkue koostuu erilaisista erityistehtäviin valituista henkilöistä.


Syyskuun aikana vanha miehistö kotiutui, ja uusi miehistö astui remmiin. Vanhat opastivat hommissa kiitettävästi. Uusi miehistö on osoittautunut niinikään ammattitaitoiseksi, enkä pienen tutustumisen jälkeen mieti hetkeäkään miksi heidät tiimiin valittiin. Verkkokirjoittaja on kirjoittanut paljon, ja suuntautuu tulevaisuudessakin kielelliselle alalle, samoin graafikoilta löytyy työkokemusta ja vastaava urasuuntaus. Tässä oppii itsekkin vaikka ja mitä.


Lyhykäisyydessään maastolaatikko on vaihtunut kanban tauluun, ja tekeminen on siviilimäisempää. Tämä sopii minulle hyvin, sillä tiimin vetäminen niin että jokainen antaa oikeasti kaikkensa on paljon vaikeampaa kun komentaa miehet asemiin. Kummassakin ääripäässä vaaditaan toki ammattitaitoa. Hartiat voi ostaa ja niitä komentaa mielin määrin, mutta päätä ja motivaatiota ei niin vaan ostetakkaan ja saada toimimaan. Toivottavasti olen tässä onnistunut, sillä pidän tätä suurimpana haasteena palveluksessa - saada tiimistä kaikki irti ja kaikille hyvä boogie.


Kirjoitan ehkäpä ekomin tehtävistä lisää tuonnempana, nyt muihin asioihin


Yritysrintama

Kotiutuminen häämöttää, ja katse pitää kääntää siviiliin ja arkipäiväisiin asioihin. Toki aamuja on vielä muutama, mutta pikkuhiljaa hommista pitää ottaa jo koppia.
Yrityksellä on mennyt oikein hyvin. Jätkät on kasvaneet vajaan vuoden aikana ällistyttävän harppauksen, ja siitä olen ylpeä. Kesän aikana saimme käyttöön mm. ostoreskontran josta keväällä vaahtosin, ja otettiin me varastoakin tuplaten verrattuna aikaisempaan. Kehitystä on siis tapahtunut.


Ensimmäiset päivät varmasti kuluvat pitkälti firman luona, ihan koska sinne on jo aikamoinen hinku päästä tekemään. Niin monta hienoa ideaa on, että voi juku sitä intoa on pakko päästä purkamaan. En kuitenkaan vuoden poissa olleena suunnittele palaavani työpöydän ääreen 8-16 duuniin, vaikka meillä mahtava työporukka onkin. Teen varmaan muutamia päiviä firmalla, ja muutamia etänä koska olen huomannut etäisyyden selvittävän ajatuksia, ja fokuksen olevan oleellisessa kun firmalla ei pyöri joka päivä. Ideoita on muitakin kuin raceen liittyviä, joten niitä taidan myös alkaa toteuttamaan.


Työt ei haittaa harrastuksia

TJ on nyt 59, ja pesti Pornaisten Yrittäjien puheenjohtajana ja Uudenmaan Yrittäjien hallituksessa pitää taas alkaa ottamaan hyvin vakavasti. Kirsi Jarkkola on paikannut mua hyvin, mutta nyt on tekojen aika.
Pienyritysten - sekä yrittäjien että työntekijöiden - etu on minulle sydämen asia, ja sitä palan oikein halusta ajaa. Työtä on tehty tänäkin vuonna mm. kokouksissa ja nimikkoyrittäjätouhuissa. Aikaa ja joustoa on ensivuonna uusien kuvioiden ansiosta ennätyksellinen määrä, joten se otetaan sitten oikein urakalla käyttöön.


Paikkakuntatasolla tahdon henkilökohtaisesti järjestää Pornaisissa enemmän tapahtumia, auttaa yrittäjiä kunnassa ja lähialueilla verkostoitumaan ja tutustustumaan, sekä tietenkin menestymään. Näistä kuullaan vielä myöhemmin, mutta odotetaanpa vielä hallituksen aamen ennenkun aletaan sen suuremmin spekuloimaan :) Hyvällä porukalla päästään hommia tekemään, se on ainankin varmaa!
12.11 on muuten Pornaisten Yrittäjien syyskokous, ja toivotan kaikki Pornaisten yrittäjät, olit jäsen tai et, tervetulleeksi kokoukseen.

Willem, upskok yrittäjä