Aamut on parhaita

by
Elämä on ihmisen parasta aikaa - no shit Sherlock, mutta niin on aamutkin. Aikainen aamu on mielettömän inspiroiva ja fiilistä nostattava hetki. Päivä ei ole edes alkanut vielä, kaupunki nukkuu, ja kohta pääset nauttimaan aamukahvista ja savukkeesta [vaihda halutessasi tilalle mieleiset aineet].Aikainen aamu "työmatkan" varrelta.

Meillä täällä ekomissa herätään klo 5.30. Ei se ole kyllä ihmisten aika herätä. Siirrymme ulos klo 5.50, ja nousen yleensä ylös 05.48. Kaksi minuuttia riittää pukemiseen vallan hyvin. Silmät sikkurassa hoipun kohti muonituskeskusta vain huomatakseni että kuljetuskomppanian päivystäjä on myöhässä. Emme siis mene sotilallisista ja monimutkaisista syistä johtuen syömään ennenkun tuo kaveri on saapunut. Oi niitä aikoja kun sai Vekaralla nukkua seitsemään asti. Kelpais!


Kun mukeen on päässyt sisään, tulee yleensä hörpättyä aamukahvi ja jotain pientä purtavaa. En oikein osaa kovin paljoa aamuisin syödä, sillä startti tulee kahvilla ja tupakalla. Aamuröökin kautta raahaudun vielä unenpöpperöisenä kohti kasarmia, jossa teen pikaisen punkan. Ei muuta kun reppu kantoon ja bussipysäkille odottamaan bussia. Kello on noin 06.20.


Bussi nro 86 köröttelee Santahaminasta Herttoniemeen jossa odottelemme pari minuuttia metroa. Aamumetrot 6.45 aikaan ovat vielä melko tyhjiä - tai no, eivät ainankaan yhtä täynnä kun 8 aikaan. Metrolla kuluu 10 minuuttia Yliopiston asemalle, tai tutummin ehkäpä Kaisaniemen metroasemalle.


Asemalta kävelee pääesikuntaan niinikään muutaman minuutin. Reitti on käytännössä suoraa tietä ja sopii hyvin liki nukkuvalle upskok Schevikhovenille. Joskus kun siltä tuntuu, on mageeta ottaa matkalta esim. Picknickistä patonki aamiaiseksi kahvin kera. Komennuspaikalla meidän tulee olla vasta 07.45, eli aamulla on hyvin aikaa juoda kahvit, lukea uutiset ja syödä vaikka se patonki jos siltä tuntuu.

Vaikka herääminen itsessään onkin syvintä p*skaa mitä tiedän, on mielestäni aamu silti paras vuorokaudenaika. Muut nukkuu vielä, päivä on vasta edessä ja pää on täynnä ideoita. Kiireetön aamu on paras. Sellainen siis jossa ehtii vähän juoda kahvia, miettiä, pohtia ja orientoitua tulevaan.