Itsensä haastamista

by
Vuosi on vierähtänyt joten katsotaas edellisiä uudenvuoden lupauksia.


1.) Kuntoilua joka päivä satoi tai paistoi.
Oli se sitten 100 punnerrusta, selkää ja vatsaa, lenkki, punttia tai kamppailua, niin joka päivä tehdään jotain ellei ole kuumetta tai luita poikki. Intissä lähti kunto hyvin nousuun kun tulocoopperi oli 2300 ja aukissa meni 2600. Lopussa tipahti joko kunto tai moti niin että hölkkäilin 2400 metriä. Pienen himatreenin perusteella kunto onkin vähän maissa, mutta tän vuoden lopussa lupaan olla elämäni kunnossa (100 punnerrusta, vatsaa ja selkää putkeen sekä 3000 coopperissa).
2.) Palaan painitatamille vakionaamaksi.
Painissa unohtuu aika tehokkaasti päivän murheet kun 120kg kaveri runttaa kyynärpäällä ohimosta päätä tatamiin samalla hellästi vääntäen kättä sijoiltaan. On myös vaikea keksiä lajia joka kehittäisi koko kroppaa yhtä kattavasti ja tehokkaasti.


Ei ihan näin, mutta voin hyvällä omallatunnolla todeta olevani elämäni kunnossa. Liikuntaa on harrastettu kotitreeninä, lenkkeillen ja hyötyliikunnan piirissä. Otan nämä tulevankin vuoden tavoitteiksi, sillä liikunta pitää pään kondiksessa ja kropan tikissä.

Lenkit on hyviä tyhjentämään päätä ja niissä näkee nopesti kehityksen kun matka pitenee ja/tai vauhti kovenee. Hyötyliikunta on mieluisin tapa koska samalla kun halkoja roudatessa saa tietenkin hien pintaan, saa aikaan muutakin hyödyllistä. Rasituksenhan saa kohdalleen tahtia säätämällä.

Painimassa en ehtinyt käymään kuin keväällä muutamia kertoja. Alku oli, sanotaanko aika kankea: yhdellä kerralla meni kyynärpää vähän yli -> downtime. Toinen case oli paini appiukon kanssa joka päättyi runsaaseen verenvuotoon - mun nenästä. Vahinkoja kaikki, ne kuuluu lajiin mutta sattuivat sopivasti melkein peräjälkeen.
Uudet aukioloajat firmalla on vähän suotuisammat, joten katsotaan josko tämäkin harrastus jatkuisi.


3.) Laitan kämpän myyntiin.
Listat pitäis... ja keittiön väliliha... Jos oot käyny meillä niin toi on tuttu lause mun suusta. Tänä vuonna lupaan laittaa tän penthousen myyntiin jopa niin että ne listatkin on paikallaan. Välitilan laatat laitoinkin jo. Ette kuitenkaan pääse eroon, sillä Järvenpäästä se on uusikin asunto katsottava.
4.) En lähde inttiin enkä rauhanturvatehtäviin.
Vuosi riitti toistaiseksi vaikka muutamia kertauspäiviä kyllä vuoteen osuukin. Ihan parin viikon päästä lähdetään Samin kanssa eräälle pikku viikonloppuretkelle Parolaan.


Kämppä ei ole myynnissä. Täällä on hyvä asua. Jotain pikkujuttuja on jopa tehty valmistumisen eteen. Meillä oli julkisivussa vesivahinko jonka tuloksena kämppä näytti kolme kuukautta kasvihuoneelta. Nyt on paikat kunnossa ja kelpaa asua Järvenpään sydämessä!

Enpä lähtenyt, kuten lupasin. Kertaamassa oon käynyt kolme kertaa MPK:n kursseilla. Keväällä uudistetun taistelutavan talvikurssilla joka nyt olikin tuttu juttu, ja syksyllä Reserviläisjohtaja 1 -kurssilla kahden viikonlopun ajan. Kurssilla tehtiin myös kehittymissuunnitelma joka otetaan keväällä kurssin kakkososan aikana tapetille.


5.) Julkaisen kolme (3) uutta verkkopalvelua.
Jep, kolme sellaista ihan oikeaa fiksua verkkopalvelua. Eka liittyy työpaikkoihin, toka laskuihin, ja kolmas on vielä ihan auki. Ensimmäisen julkaisen teille lukijoille viikon päästä ja virallisesti koko yleisölle kuun lopussa. Toisen viimeistään alkukesästä ja kolmannesta otan hyviä ehdotuksia vastaan :)


Jäin kahteen. Eka oli tuo työpaikkapalvelu ja toinen on verkkokauppa jonka toteutin yhdelle meidän tavarantoimittajalle. Pääsin jopa laskuttamaan siitä!


6.) Palkkaan yhden uuden työntekijän ja kasvatan firmaa 30%.
Vuoden loppuun mennessä meille avautuu vakanssi joten jos jo tässä vaiheessa tiedät että oot virtuoosi tietokoneiden parissa, puhut ja kirjoitat hyvää suomea ja englantia ja rakastat autoja, saatat olla se henkilö jota me tullaan etsitään.
Tyhjästä ei palkkarahojakaan vetästä, joten kasvatan firman myyntiä 30% verrattuna vuoteen 2015 ilman merkittävää kajoamista myyntikatteeseen.


Palkkasin kesällä kokeeksi kesätyöntekijän. Kolme myyjää mun ja mutsin lisäksi oli kuitenkin jo sen verran, että mennään edelleen vanhalla kokoonpanolla. Riku lähti armeijaan, joten loppuvuosi 2016 oli hieno hetki ottaa tarkasteluun kaikki toiminta ajankäytön vinkkelistä. Yksinkertaistaa ja automatisoida asioita. Tehkööt koneet minkä pystyy, ja ihmiset sen mikä on tärkeetä. Esimerkkeinä tästä ajankäytön tehostamisesta automaattiset osoitekorttien tulostamiset jotka säästää puoli tuntia päivittäistä työaikaa ja vähentää virheitä. Mitään graalin maljaa tehostamiseen ei ole, vaan pala palalta pitää asioita tarkastella.

Liikevaihto on vuodesta 2015 kasvanut 25 % eli hyvässä tahdissa ollaan vaikka ihan nuoresta putkasta ei olekkaan kyse. Viriosabisnes nimittäin täytti lokakuussa 2016 kymmenen vuotta.


7.) Ai niin - opettelen soittamaan kitaraa.
Faijan vanha 60-luvun klassinen on tuossa nurkassa ja sitä tulee rämpytelytä joskus. Mieli tekisi kuitenkin soittaa vähän paremmin. Pyritään siis sille tasolle että kuulija tunnistaa biisin kun sen soitan.


Check. Kitaraa on soiteltu etenkin alkuvuosi ahkerasti ja komppailu luonnistuu hyvin.

Koko vuoden paras hankinta oli kuitenkin Yamahan Clavinova digipiano. Asiaan vihkiytymättömille se on digipiano jossa on oikea vasarakoskettimisto ja kuulokeliitäntä joten naapurit ei hermostu ja soittotuntuma on aito. Tätä olen soitellut puoli tuntia päivässä, joskus vähemmän, joskus parikin tuntia. Musiikkimaku painottuu suomipoppiin ja erilaisiin pianolle taipuviin ulkomaisiin balladeihin.Kävin 8 - 12 pianotunneilla mutta harrastus jäi teinivuosiksi taka-alalle. Viimeiset kymmenen vuotta olen verestellyt taitoja Pornaisissa äidin luona, joten aika oli kypsä ja useamman vuoden haave sitten toteutui kun pistin muun budjetin kesällä näkkileipälinjalle. Sijoitus oli vuoden paras!

Kuten yltä voi lukea, kaikkiin omiin tavoitteisiin en päässyt. Se oli kuitenkin ihan odotettavissa.

Mietinkin, miksi lupauksia tehdään? Loppuviimein ja toivottavasti ei muiden vaan itsensä takia. Jos ja kun oman riman nostaa tarpeeksi korkealle - realistiseen mutta vaikeaan korkeuteen - tapahtuu kehitystä. Se julkaiseeko kaksi vai kolme verkkopalvelua tai mikä firman absoluuttinen kasvuprosentti on, on mielestäni toissijaista. Tärkeintä on mennä täysillä =)


Muutama ohjenuora itselleni vuodelle 2017:

  • Otsikkokriittisyys. Toinen toistaan ällistyttävämmät otsikot kuten "90-luvun patruunat aiheuttivat vaaratilanteen varuskunnassa X" vilistävät netissä. Joskus niiden kutsuminen otsikoksi on jopa harhaanjohtavaa. Otsikoilla myydään mainoksia eli koitetaan saada ihmiset klikkaamaan. Klikkaaminenkin on joskus liikaa kun katsoo somekeskustelua jossa kommentoidaan lähinnä jaetun linkin otsikkoa. Lupaankin että en kommentoi mitään lukematta itse aihetta ja suhtautumatta siihen kriittisesti. Viitattuun otsikkoon: Tottakai 90-luvun ammuksia käytetään: Maitohyllytkin kaupassa täytetään vanhin ensin ja uudemmat vasta taaempana, sitä kutsutaan kai varastonhallinnaksi. Itse vaaratilanteeseen kyseisen lootan iällä ei ollut vaikutusta eikä niin varsinaisessa uutisessa väitettykkään.

  • Kasvatan ja tehostan tänäkin vuonna. Jos ei pyri eteenpäin, valuu taakseppäin. Paras tapa uusiutua ja pärjätä on pyrkiä kasvamaan kohtuullisesti ja tehdä asiat paremmin tai tehokkaammin kun aiemmin. Jos puhutaan taas hatusta vedetystä luvusta, niin sanotaan nyt vaikka se sama 30 % kasvua.

  • Kohotan kuntoa lisää. Liki Nykäsmäinen totuus lienee että paras tapa ehkäistä rapakuntoa on kuntoilla. Jatkan siis kunnosta huolehtimista, koska se vaikuttaa käytännössä ihan kaikkeen muuhunkin todella positiivisesti.

  • Suunnittelen ja järjestelen. Tämä on mun oma akilleen kantapää. Ideoita vilisee ja tekemistä riittäisi vaikka kuinka. Välillä pitäisi vaan pysähtyä hetkeksi ja pistää asiat tärkeysjärjestykseen purkaen ne toteutettavan kokoisiksi palasiksi. Palanen kerrallaan, tärkeimmät ensin, saan ainankin itse aikaiseksi paljon enemmän: keskityn tekemiseen kun ei tarvitsekkaan päivän aikana miettiä miten tai mitä tekisin kun viikko on suunniteltu. Ei sillä että minuuttiaikataulu olisi tarpeen, vaan ne päivän, viikon, kuukauden ja vuoden suuntalinjat ovat selvillä.

  • - Willem