Uusia haasteita: Ehdolle Järvenpään kuntavaaleihin

by
Viime vuosi oli varsin onnistunut kaikin puolin. Tavoitteita ja tekemistä on tänäkin vuonna tuutin täydeltä joten tässä on pääkohdat. Moni ystävä tietääkin jo, joten julkaistaan ihan virallisesti sitten:

  • Olen ehdolla Järvenpäässä kevään kuntavaaleissa.
  • Aloitin Järvenpään kokoomuksen hallituksessa.
  • Aloitin Järvenpään Reserviupseerikerhon hallituksessa.
  • Jatkan Pornaisten Yrittäjät Ry puheenjohtajana.
  • Jatkan Uudenmaan Yrittäjät Ry hallituksessa ja koulutusvaliokunnassa.
  • Jatkan Pornaisten elinkeinoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana Yrittäjien edustajana.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Eka ja vika #vaalilupaus; kotona: laitan olkkariin #verhot :D Tää uniikki kuosi kuvastaa hyvin 2017 luvun pop-henkistä retroteemaa... #willevaltuustoon #168

Henkilön Willem van Schevikhoven (@vanschevikhoven) jakama julkaisuMiksi lähden ehdolle Järvenpään kuntavaaleihin?

Koska haluan olla rakentamassa hyvää Suomea. Se duuni lähtee ruohonjuuritasolta ja kunnallispolitiikka vaikuttaa vahvasti jokapäiväiseen elämään. Ei siinä - vaikuttaa valtakunnanpolitiikka tai Yhdysvaltain presidentinvaalitkin, mutta niihin on minulla vaikutuskeinot vähissä.

On ennemmin hyvä tehdä jotain kun jättäytyä sivulle. Tekemisellä tarkoitan myös hyvien juttujen vaalimista enkä vain ongelmista itkemistä. Yrittäjien hommista olen jo kohtuullisesti kartalla kun kunnallispuoli tulee nyt uutena haasteena.
Kiitos siis luottamuksesta kaikille yllämainituille ryhmille. 9.4 selviää tietenkin tämän vuoden suurimman haasteen toteutuminen.

Siinä missä bisnes on Pornaisissa, on koti Järvenpäässä: kahden tuolin mies siis. Mikäpä siinä, sillä matkaan kuluu vähemmän aikaa kun Santahaminasta Kasarmintorille Helsingin sisällä.

Tärkein tavoite on oppiminen ja kuuntelu.
En kuvittelekkaan että juuri 30 täyttäneenä tietäisin kaikesta kaiken, vaan haluan oppia tietämään ja tuntemaan asiat useammankin ihmisen kantilta. Vaikka sanotaan että poliitikolla pitää olla vahvat mielipiteet, niin vähintään yhtä tärkeää on osata muuttaa niitä jos huomaa olevansa ihan hakoteillä.
Järvenpääläiset tutut ja tuntemattomat: Jos joku asia päivittäisessä elämässä harmittaa, tai on erityisen hyvin, niin mulle saa pistää viestiä.

Politiikassa pätee yhdistyksistäkin tuttu kaava, eli tarvitaan sekä vankkaa kokemusta että tuoretta näkemystä. Nyt edustan näkemystä, ja toivottavasti vuosikymmenten päästä kokemusta.

Järvenpään Reserviupseerikerhon hallitus

Syksyllä puheenjohtajamme Keijo Kylmälä kysyi MPK:n kurssilla kerratessani, kiinnostaisiko astetta aktiivisempi toiminta. Mä oon tosi huono sanomaan ei...


Nuotiokuva on Järvenpään Reserviläisten joulutulilta ja fiinimpi Reserviläisten 60-vuotis juhlasta.

Toki pohdin hetken riittääkö aika ja miksipä se ei riittäisi kun kyse on "vain" hallituspestistä. Järvenpään Reserviupseerikerho on noin 330 jäsenen yhdistys joka on 13. suurin Suomessa. Tiivistä yhteistyötä tehdään myös Järvenpään Reserviläisten kanssa keiden 60-vuotis juhlassakin sain kunnian syksyllä vierailla.

Maanpuolustus on mielestäni tärkeä asia joten mieleinen tämä pesti on. Eri yhdistyksissä toimiessa oppii paljon ja uskon että pääsen puolin ja toisin hyödyntämään kokemusta kaikissa kolmessa yhdistyksessä joissa vuonna 2017 istun. Uudenmaan 35. maanpuolustuspäivä Järvenpäässä on iso rypistys yhdistyksellemme eli siinä onkin sitten lähempänä syksyä tekemistä.

Järvenpään Kokoomuksen hallitus

Kun kerran tehdään niin tehdään perin pohjin. Politiikassa olen vielä untuvikko, mutta kaikissa yhdistyksissä tarvitaan sekä vankkaa kokemusta että uusia näkökulmia. Edustan itse tätä jälkimmäistä ja uskon että tästä pestistä karttuu kokemusta isosti kun halu oppia on kohdallaan.Sekä Kokoomus että Reserviupseeriyhdistykset ovat myös mahtava tapa laajentaa omaa ajatusmaailmaa ja kaveripiiriä.

Pornaisten Yrittäjien puheenjohtajuus ja Uudenmaan Yrittäjien kuviot

Kiitos luottamuksesta! Asetelma säilyy ennallaan vuodesta 2016: jatkan Pornaisten Yrittäjien puheenjohtajana sekä Uudenmaan Yrittäjien hallituksessa ja koulutusvaliokunnassa.

Vaikka Järvenpäässä asunkin on Pornaisten yhdistys yrittäjävinkkelistä varsin luonteva paikka olla koska yrityskin on Pornaisissa. Synnyinkuntani on hyvä areena toimia yrittäjänä: yhteydet pelaavat niin kuntaan kuin yhdistyksiinkin.


Kaksi ensimmäistä uudenvuoden ilotulituksesta ja jälkimmäiset Pornaisten messuilta syyskuulta. Alla video ilotulituksesta. Uudenvuoden ikuistamisesta kiitos Pertti Runolinnalle.Hienoja asioita on saatu aikaan pienellä mutta motivoituneella tiimillä! Uudenvuoden ilotulitus järjestettiin talkoovoimin Yrittäjien sateenkaaren alla. Se kustannettiin täysin mainosjulkaisun tuotolla joten kyse ei ollut kunnan rahojen polttamisesta 6" putkien ampuessa 700kg ruutia taivaalle. Pornaisten Messut onnistuivat nekin mainiosti!


Mäntsälänuutiset Joulukuussa 2016.

Yrittäjät ja Pornaisten kunta vetävät kaksivuotisissa vuoroissa elinkeinoasiain neuvottelukuntaa.
Yrittäjien vuoro oli 2015 - 2016, mutta koska vaalit ovat tänä vuonna vasta keväällä ja valtuusto päättää uudet jäsenet, jatkan osan vuotta vielä puheenjohtajana. Ajankohtaisia keskustelunaiheita ovat mm. tonttihankkeet, kaavoitus, kunnan markkinointi. Oma suosikkini on nuorten kesätyökuviot, koska viimeistään nyt on oikea aika ryhtyä toimeen kesätöiden suhteen. Tänään olikin sopivasti palaveri kesätyökuvioista kunnanjohtaja Hannu Haukkasalon kanssa.

Tästä on hyvä alkaa

Mielenkiintoista tekemistä riittää eikä vapaa-ajan ongelmia ole horisontissa. Kaikissa yhdistyksissä hallitus tekee ensisijaisesti duunia jäsenistönsä eteen, eli jos tunnistat itsesi, tule mukaan tapahtumiin!

Vaalityö alkaa toden teolla helmikuussa. Vaikka kyseessä onkin henkilökohtainen ehdokkuus, tarvitsen myös tukijoukkoja. Jos paikalliset asiat ovat Sinulle tärkeitä etkä vierasta ajatusmaailmaani, ole yhteydessä. Vaaleissa pitää näkyä, keskustella ja tutustua ihmisiin. Kaiken sen suunnittelussa ja handlaamisessa on apukin tervetullutta!

Eräs kaverini liittää usein kirjoitustensa päätteeksi mitä kuuntelee.
En kopioi, vaan kerron tästedes mitä soitin viimeksi: You Raise Me Up, albumilta Once In a Red Moon.

-Willem, yrittäjä ja kuntavaaliehdokas