Mielipide: Automaattivalvonnan tavoite ei voi olla sakkokiintiön täyttäminen

by

Poliisin tehtävä on huolehtia turvallisuudesta, eikä suunnata tulojen optimointiin keskittyneeseen kuvankäsittelytoimintaan!


On todettu, että onnettomuuksiin johtaneet ylinopeudet ovat räikeitä eivätkä niitä joista kamera yleensä räpsähtää vaikka tuusulanväylällä. Tolppa ei myöskään osaa puhalluttaa.

Räikeästi kaahaavalle on aivan sama onko tiellä kamera vai ei. Automaattivalvonnan lisäämisellä ole juuri tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa.

Kannattaisin kameroita kylläkin esimerkiksi koulujen kohdalle joissa riski yllätystilanteeseen on ilmeinen, ja lisähidastaminenkin usein paikallaan. Kameran riskinä toki on, että katse keskittyy nopeusmittariin juuri silloin kun sen pitäisi havaita yllätystilanne.

Poliisin toimintaan toivoisin yleisesti satsattavan tarpeeksi rahaa, koska se on eräs yhteiskunnan perustoiminnoista ja rauhan ajan tärkein turvallisuustekijä.

Poliisin toimintaa ei tule rahoittaa sakkokiintiöillä. Partioiden näkyminen katukuvassa, rikosten ennaltaehkäisy ja niiden selvittäminen on tärkeää.

Järvenpäässä operoiville partioille iso kiitos - partio on liki aina ravintoloiden sulkeutuessa näkyvällä ja keskeisellä paikalla, joka rauhoittaa hyvin villimpää juhlakansaa. Se on oikeaa ja tärkeää arjen poliisityötä.

Ympäryskunnissa asuvan näkökulmasta on kamerakehitys Tuusulanväylällä ja Helsingin bulevardisoituminen tavallaan jopa hyvä asia. Liikenteen hankaloituminen ohjaa pitkässä juoksussa yrityksiä ja palveluita kehyskuntiin, joka tarkoittaa meille esimerkiksi Järvenpäässä parempia palveluita, enemmän työpaikkoja ja lisää verotuloja.

- Willem

#järvenpää #kameratolpat #liikenneturvallisuus #poliisi #kehyskunnat