Valintatilaisuus Helsingissä

by
Sellanen tiistai

Päivä alkoi mukavasti omasta sängystä tyttöystävä kainalossa. Herätys oli 5.30, ja sain itseni ylös joskus kuuden aikaan. Seitsemältä maitojunalla Helsinkiin ja noin kilsa kävelyä niin oltiinkin jo Pääesikunnassa.

Yleensäottaen meno oli aika rentoa ihan majureista lähtien. Isoa nappulaa liikkuu täällä aika paljon, joten se osaltaan vaikuttaa ilmapiiriin kun ei ole sitä parikymppisten pingotusta joka paikassa. Useiden muidenkin hakijoiden kanssa tuli jutusteltua ja vaihettua kuulumisia, mukavaa porukkaa. Kaikenkaikkiaan tuntuu siltä että tuonne on pakko päästä, sen verran hieno kokemus oli jo yksistään käydä paikassa.

Hakukokeiden tai haastatteluiden sisällöstä en kertoile sen tarkemmmin, mutta pääpiirteittäin niistä jäi hyvä maku. Muutamaan kysymykseen olisin voinut vastata tarkemmin haastattelussa, mutta toivon että jo näillä pääsee läpi.

Pääsin vähän yhden jälkeen, joten kävin kaverini Turon kanssa vetämässä Burgerkingissä kunnon mätöt ja painuin vielä kotiin hetkeksi kullan luo.


VR - kiitos jälleen

Nyt istun tässä Tikkurilan asemalla odottelemassa pendolinoa joka on helsingistä lähtiessään onnistunut myöhästymään jo noin 25 minuuttia. Taitaa tulla pikku kiire tuossa Kouvolan päässä. Oleellistahan myöhästymisissä on ottaa junasta tai bussista myöhästymistodistus jolloin myöhästymisestä ei tule sanktioita. Hyvää aikaa tämä kuitenkin on mm. tämän kirjoituksen tekemiseen.


Tutkinto läpi

Sain tänään myös postissa uunituoreen tutkintotodistukseni Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta. Sain sen käytännön osalta pussiin jo ennen inttiä, mutta nyt tuli tuo virallinen vähän paksummalle paperille tulostettu plakaati.

Yrittäjän oppisopimuksella tutkinnon suorittaminen oli hyvä tapa, sillä kaikki työt ja asiat joita käsittelimme koskivat omaa yritystäni. Se pitää hyvin yllä motivaatiota. Tutkinnon paras anti puolestaan on uusi tapa ajatella tiukkaan juurtuneita asioita ihan eri tavalla - tavallaan kyseenalaistaa itsensä kun on tottunut tekemään jotain tietyllä tavalla. Toinen erityisen antoisa puoli on toiset yrittäjät. On oikeasti aika valaisevaa jutella verkkokaupan asoioista vaikkapa kukkakauppiaan kanssa koska sieltä tulee sellaisia huomioita joita ei itse kuuna päivänä tulisi ajatelleeksi.

Loppuviikosta sitten vielä vala ja toista päivitystä. Ajattelin käyttää tämän ajan hyödyksi asemalla =) Toivottavasti uni tulee, sillä tuo paikka Helsingissä olisi kyllä tosi makea juttu!
Willem