Oikeasti oikealta: Keski-Uudenmaan aluevaalit 2022, numero 202
Oikeasti oikealta numerolla 202 Keski-Uudenmaan aluevaaleissa

Olen ehdolla valtakunnallisissa Aluevaaleissa Keski-Uudellamaalla tammikuussa 2022 Kokoomuksen ehdokkaana. Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta 2022, ja ennakkoäänestys kotimaassa 12.1. - 18.1.2022. Vaaliteemani ovat yksinkertaiset - ne ovat asiat ja arvot joita olen edistänyt jo Järvenpään Kaupunginvaltuutettuna, Kaupunginhallituksen jäsenenä sekä Yrittäjien eri portailla koko alueella. Teemani eivät ole vain lupauksia tulevasta, vaan arvoja joita olen jo edistänyt, ja aion edistää jatkossakin.

Nimeni on Willem van Schevikhoven. Löydät kattavan esittelyn minusta tietoja minusta -sivulta.

Vaaliteemat

 • Terve ja kestävä talous perustuu jatkuvaan vastuullisuuteen ja paremmin tekemiseen. Menot on sovitettava tuloihin, ja tehtävä fiksummin, ei kalliimmin.

  Alueen kustannukset tulevat varmasti kasvamaan joka vuosi. Oleellista on, että kustannukset kasvavat hitaammin kuin palkat ja tuottavuus, eli verotulot. Hyvinvointialueen talouden ennakoitavuus ja kulukehitys vaikuttaa suoraan lompakkoosi!

  Esimerkiksi, pitääkö flunssassa tai mahataudissa raahautua terveyskeskukseen hakemaan sairaslomaa ja tartuttamaan muita, vai voisiko tässä hyödyntää tekniikkaa ja tehdä sen vastaanoton kotisohvalta? Mielestäni 9/10 tapauksessa kyllä – se säästäisi niin rahaa kuin kaikkien aikaa. 1/10 voi olla tapauksia, joissa taustalla on muita sairauksia tai oireita, jotka huomioiden on syytä käydä vastaanotolla.

  Tehostuksia ja keskittämistä palveluntuotantoon tarvitaan, mutta se ei tarkoita automaattisesti pienten terveyskeskusten sulkemista. Jos palveluille on paljon kysyntää, ne kannattaa pitää lähellä, ja vastaavasti ne, joille ei ole käyttöä, keskittää suurempiin yksiköihin.

  Esimerkiksi, pitääkö jokaisen terveyskeskuksen olla auki 5 päivää viikossa, vai voisiko kiireetöntä hoitoa tarjota lähipalveluina muutamana päivänä viikossa esimerkiksi eläkeläisille, jotka aidosti tarvitsevat paikallisen? Mielestäni kyllä. Sen kerran tai kaksi vuodessa kun itse käytän terveyskeskusta, sen sijainnilla ei ole valtaisaa merkitystä. Toki olisi mukavaa, että se olisi ihan vieressä, mutta se myös maksaa aika paljon. Paikallisen terveyskeskuksen kapasiteetti kannattaa jättää niille, jotka tarvitsevat sitä usein, tai eivät syystä tai toisesta voi käyttää suuria keskuksia, joissa myös hoitoketju sujuu usein yhden pysähdyksen mallilla.
  Olemassaolevien terveyskeskusten avulla voisi mahdollistaa myös yksityislääkäreiden palvelusetelillä hankittavat vastaanotot pienilläkin paikkakunnilla.

  Hoitoketjujen toimivuus on myös äärimmäisen tärkeää. Yhdellä käynnillä tulisi voida hoitaa potilaat mahdollisimman laajasti. On sekä yhteiskunnalle taloudellisesti kestämätöntä, että asiakkaalle raskasta joutua hoitoketjuun, jossa käyntejä on saman hoidon tai tutkimuksien takia useita. Tehokkainta ja laadukkainta kaikille olisi, että mahdollisimman usein kaikki hoituisi yhden käynnin aikana.

  Alueella nyt toimiva Keusote on ylittänyt budjettinsa jatkuvasti, ja tuonut yllätyksiä yllätyksen perään veromaksajan kukkaroon. Tehokas ja hyvä hoito ei tarkoita budjeteista poikkeamista, vaan tarkkaa taloussuunnittelua jossa kustannuslaskenta toimii ja raha seuraa tekemistä. Hyvinvointialueella tarvitaan toki substanssiosaamista sosiaali- ja terveysalalta, mutta niin tarvitaan myös vankkaa talousosaamista ja talousnäkökulmaa, jonka tuon pöytään. Vertailukelpoisen operatiivisen ja strategisen kustannuslaskennan ja taloussuunnittelun on oltava kiinteä osa hyvinvointialueen toimintaa, jolloin talouspäätökset perustuvat tutkittuun ja vertailukelpoiseen tietoon, jonka lähde voidaan perustella.

 • Pienet yritykset mukaan palvelutuotantoon! Monesti keskusteluissa puhutaan vain globaaleista terveysjäteistä, kun puhutaan yksityisestä terveydenhuollosta. Meillä on Suomessa kuitenkin 18200 sotealan yritystä, joista melkein kaikki ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Nämä yritykset työllistävät suomalaisia, ja maksavat veronsa Suomeen.

  Yksityiset yritykset kirittävät julkista sektoria ja luovat palvelujoustoa. Sotealan 18200 yrityksestä ja alan yli 400000 työntekijästä on huolehdittava hyvin, ja etenkin näistä yli 88000 työllistävien pienyritysten toimintaedellytyksistä myös hyvinvointialueiden aikana varmistuttava.
  Yksityinen sektori tarjoaa julkiselle sektorille kustannuskiriä terveen kilpailun ja markkinaehtoisuuden kautta, kapasiteetin joustavuutta palvelutuotantoon, sekä työpaikkoja kymmenille tuhansille suomalaisille - kokonaisuus on erittäin merkittävä, eikä sitä saa unohtaa. Valtaosa 18200 sotealan yrityksestä on pieniä yrityksiä, joissa on aivan samanlaisia yrittäjiä ja työntekijöitä kuin Sinä ja minä.

  Hyvinvointialueilla on tuhannen taalan paikka ottaa nämä yritykset entistä vahvemmin mukaan palveluiden tuottamiseen, ja näiden yritysten suoranaisen näivettämisen sijaan mahdollista omalta osaltaan näiden yritysten menestyminen. Valtakunnan politiikan tasolla kannattaisi miettiä, miten me saisimme tehtyä näistä meidän kotimaisista yrityksistä kansainvälisiä, ja miten luotaisiin tilanne, jossa niiden on myös kannattavaa maksaa veronsa tänne Suomeen. Enemmän leipojia yhteiselle kakulle.

 • Valinnanvapaus ja palveluseteli laajasti käyttöön. Palveluseteli valinnanvapauden ja hillitsee hallitussa kilpailussa myös julkisen sektorin kulukehitystä. Valinnanvapaus ja palveluseteli mahdollistavat julkisen ja yksityisen terveydenhuollon reilun kilpailun, jossa voittajia ovat asiakkaat ja veronmaksajat. Palvelusetelillä voidaan tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita joustavasti ja ohjata raha sinne missä palvelu ja toiminnot pelaavat.

  Valinnanvapaudessa me voimme valita juuri sen paikan tai hoidon, joka mielestämme on paras ja rahan arvoinen. Tämä kannustaa panostamaan laatuun, koska muuten loppuvat asiakkaat. Ne toimijat, jotka tuottavat laadukkaita palveluita säilyvät, ja ne jotka eivät, lopettavat. Asiakas voittaa. Palvelusetelin arvo on määritettävä todellisia tuotantokustannuksia vastaavaksi siten, että sillä on aidosti mahdollista tuottaa sama palvelu myös yksityisellä puolella. Näin toteutuu myös valinnanvapaus.

 • Willem van Schevikhoven - aluevaaliehdokas #202 palveluksessasi

  Numeroni Keski-Uusimaalla on 202, eli kaksisaatakaksi, kaksi, nolla, kaksi.
  Minua voit äänestää jos asut Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa tai Tuusulassa.

  Jokainen ääni on arvokas, ja kuten useissa menneissä vaaleissa, jopa yhdellä äänellä on aidosti väliä. Käytä siis ääntäsi!

  Jäikö kysyttävää? Haluatko kommentoida?

  Ota yhteyttä! Keskustelen mielelläni teemoistani, ja vastaan myös kysymyksiin mikäli jokin askarruttaa. Voit laittaa viestiä alla olevalla lomakkeella, olla yhteydessä sähköpostitse ville@race.fi, tai puhelimitse 040-7700740. Tietoja minusta -sivulta löydät ansioluetteloni, sekä tietoa siitä kuka tämä Willem on.

  Tule mukaan tukijoukkoihin!

  Politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on joukkuelaji, jossa apu on tervetullutta. Lue tästä miten voit helposti tukea työtäni pienilläkin teoilla: tule mukaan tukijoukkoihin